Robotok az iskolánkban

 A 2013/14-es tanévben lehetőséget kapott iskolánk két programozható robot egy éves használatára az NI Hungary cég támogatásával.

A programozás tanulás folyamatában fontos a fizikai világra gyakorolt hatások szemléltetése, hogy a programozás eredménye egy olyan kézzel fogható eszköz legyen, amely képes megváltoztatni a körülöttünk lévő világot.
A kapott robotkészletek segítségével könnyen, gyorsan építhetők a robotmodellek, és a grafikus programozási nyelvekkel egyszerűen és hatékonyan programozhatóak a valós életből vett példák megoldására.

Jelenleg 10 diák tanulja a robotikát két csoportban, szakköri jelleggel. Játékos formában, észrevétlenül sajátíthatják el a grafikus programozási nyelvek és a vezérléstechnika alapjait.Segítségével programozási és természettudományos ismeretek átadására van lehetőség. A gyerekek megtanulhatják a grafikus programozási nyelv használatát, az algoritmikus gondolkodásmódot, a technika érdekességeit, valamint megalapozza a mérnöki, természettudományos kutatói munka alapjait.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s